Us Buorman yn Tallin

Grensoverschrijdend en actueel project over de Europese identiteit

Us Buorman yn Talinn was in 2018 te zien

Bestaat de Europese droom nog? En wat betekent het om een Europeaan te zijn? Sociale onrust en ontevredenheid in de Europese Gemeenschappen beheersen dagelijks ons nieuws. Denk aan Brexit, de Gele Hesjes en de opkomst van rechts-extremistische groeperingen en partijen door heel Europa die voor onrust zorgen. Us Buorman yn Tallin is een grensoverschrijdend en actueel project in een tijd waarin de Europese identiteit onder vuur ligt. Eelco en Lourens brengen met hun audiovisuele installatie jong en oud in gesprek over heden, verleden en toekomst.

Us Buorman yn Tallin is een theatrale video-installatie gebouwd in een oude Catalaanse ambulance waarin theatermakers Eelco Venema en Lourens van den Akker in de zomer van 2017 naar Tallinn reisden op zoek naar de Europese droom. Hun ervaringen en het verzamelde filmmateriaal vormen de basis voor de installatie. Ondersteund door visuals van videoartiest Frouke ten Velden en een soundscape van muzikant Hilbrandt onderging het publiek een Europese trip.

Us Buorman yn Talinn was in 2018 te zien

Credits

Tekst, spel en concept

Eelco Venema en Lourens van den Akker

Visuals

Frouke ten Velden

Gastauteurs /stemmen

Thomas Dudkiewicz, Willem Voogd, Lian Cheng, Vladlena Arnauta, Yeahns Dykestra, Karel Hermans, Esmiralda Jonker, Anne-Grete Märtson, Vjačeslavs Kaščejevs

Muziek

Hilbrandt

Technisch advies & installatie

Wendy Viel

Publiciteit

Els Schipper

Met dank aan

Provinsje Fryslân, Gemeente Leeuwarden, Maatschappij tot Nut van ‘t Algemeen, Douwe Kalma Stifting, Jantien de Boer, Gerrit Hofstra, Wouter de Witte, Gerrit Venema, Darta Romanova, Claudia Woolgar, Ekko de Bakker en Ira Judkovskaja.

© 2023 Ontwerp: Devi Heller, realisatie: Vormdienst