Over ons

Theatercollectief Akkers en Velden bestaat uit acteur Lourens van den Akker en regisseur Jeek ten Velden. Vanuit het noorden van het land maken zij energieke, muzikale, beeldende voorstellingen.

Jeek en Lourens kennen elkaar van de Toneelacademie Maastricht, waar zij respectievelijk de regie- en de acteursopleiding hebben gevolgd en waar zij in 2010 en 2011 afstudeerden. Na verschillende projecten samen, hebben ze in 2012 de knoop doorgehakt en is Stichting Akkers & Velden een feit. SindsdienĀ maken zij eenmaal per jaar een voorstelling die altijd in (de omgeving van) Leeuwarden in premiere gaat.

Akkers en Velden kenmerkt zich als een geƫngageerd gezelschap dat zich nauw betrokken voelt bij jongeren en jongvolwassen. Ze laten zich in hun voorstellingen leiden door de Amerikaanse cultuur en maatschappij en koppelen die aan het leven in de kleine gemeenschappen in Friesland. Waarbij Amerika, als land van uitersten, gebruikt wordt als een spiegel, een vergrootglas om op onze eigen maatschappij te kunnen reflecteren, zonder te verzanden in de verlammende nuance van het Nederlandse poldermodel.