Over ons

Akkers en Velden is in 2012 opgericht door Lourens van den Akker en Jeek ten Velden. Akkers en Velden maakt vanuit het noorden van het land maatschappelijk geëngadeerde voorstellingen die sterk verbonden zijn met de omgeving. 

 

Onze missie

De missie van Akkers en Velden is om onze samenleving op artistieke wijze onder de loep te nemen en zo een bijdragen te leveren aan het collectieve bewustzijn voor een ruimdenkende wereld. Door ruimte te creëren voor ongehoorde verhalen bevragen we de heersende sociaal-maatschappelijke normen en bieden we nieuwe perspectieven op de samenleving. Onze producties starten altijd vanuit de positie van het individu of gemeenschap die buiten de heersende norm valt. Ons doel is om middels kunst een dialoog te starten en het belang van verplaatsen in de ander te benadrukken.

 

Us fyzje

Wy wolle de maatskippy ynspirearje ús hjoeddeistige paradigma te befreegjen en kritysk te reflektearjen oer de wize wêrop wy nei de wrâld sjogge en ús maatskippij organisearje. Wy stribje nei ferbining en wolle minsken ynspirearje om op in gelikense wize te hanneljen.