Kingdom of Earth

Het stormt, de dijken staan op springen en een watersnoodramp lijkt onvermijdelijk. Iedereen is vertrokken behalve Pyk (Lourens van den Akker), bastaardzoon van een Friese boer en een gastarbeider. Pyk onderhoudt in zijn eentje de boerderij van zijn overleden vader. Onverwacht komt zijn halfbroer Lot (Freek den Hartogh) langs, samen met zijn kersverse echtgenote Mirtel (Eva Meijering).
Lot is een ziekelijke magere jongen, Mirtel een voluptueuze, aan lagerwal geraakte jonge vrouw. Ze zijn net een dag getrouwd en willen hun intrek nemen in de boerderij. Pyk laat zich echter niet zomaar wegjagen. Er ontspint zich een gevecht om de erfenis van het huis, waarbij Mirtel wordt ingezet als schaakstuk tussen beide broers.

Kingdom of Earth is een voorstelling die gaat over minderheden. Over drie jonge mensen die omwille van hun achtergrond buiten de samenleving vallen. Alle drie proberen ze hun lot te ontlopen, vechten ze voor een beter leven. Op zoek naar geluk.

Na een succesvolle eerste speelreeks in Leeuwarden, gaat Kingdom of Earth vanaf eind april 2018 op tournee langs theaters in de rest van Nederland.

speellijst

Zondag 29 april (matinee) Posthuis Theater Heerenveen
Donderdag 3 mei Schouwburg De Lawei Drachten
Maandag 7 mei De Toneelmakerij Amsterdam
Donderdag 10 mei Stadsschouwburg Utrecht
Woensdag 16 mei Theater a/h Spui – Zaal 3 Den Haag
Zaterdag 19 mei (uitverkocht) Tryater Leeuwarden
Woensdag 23 mei Stadsschouwburg De Harmonie Leeuwarden
Donderdag 24 mei Toneelschuur Haarlem
Vrijdag 25 mei Verkade Fabriek ‘s-Hertogenbosch
Zaterdag 26 mei De Toneelmakerij Amsterdam

BewarenBewaren