Kingdom of Earth

 

Het stormt, de dijken staan op springen en een watersnoodramp lijkt onvermijdelijk. Iedereen is vertrokken behalve Pyk (Lourens van den Akker), bastaardzoon van een Friese boer en een gastarbeider. Pyk onderhoudt in zijn eentje de boerderij van zijn overleden vader. Onverwacht komt zijn halfbroer Lot (Freek den Hartogh) langs, samen met zijn kersverse echtgenote Mirtel (Eva Meijering).
Lot is een ziekelijke magere jongen, Mirtel een voluptueuze aan lagerwal geraakte jonge vrouw. Ze zijn net een dag getrouwd en willen hun intrek nemen in de boerderij. Pyk laat zich echter niet zomaar wegjagen. Er ontspint zich een gevecht om de erfenis van het huis, waarbij Mirtel wordt ingezet als schaakstuk tussen beide broers.

Kingdom of Earth is een voorstelling over het bewegen in de marge van de maatschappij. Over drie jonge mensen die omwille van hun achtergrond buiten de samenleving vallen. Alle drie proberen ze hun lot te ontlopen, vechten ze voor een beter leven, op zoek naar geluk.

Na een succesvolle eerste speelreeks in Leeuwarden, gaat Kingdom of Earth vanaf eind april 2018 op tournee langs theaters in Nederland.

Trailer

 

Beeld

 

Credits

 

Concept: Lourens van den Akker en Jeek ten Velden

Tekst: Tennessee Williams

Regie: Jeek ten Velden

Spel: Lourens van den Akker, Eva Meijering en Freek den Hartogh

Muziek: Laurens van der Meulen

Regie-assisitentie: Tim Verbeek

Vormgeving: Sasha Zwiers

Productie: Wim de Vries

Zakelijk leiding: David Lelieveld

Educatie: Loes van der Staak

Techniek en lichtontwerp: Aart Laverte

Verkoop en publiciteit: Jildou Tjoelker

Administratie: Klaas Scheffer

Fotografie poster: Lourens van den Akker

 

BewarenBewaren