In God We Trust

 

Ergens heeft hij de juiste afslag gemist. De rechte weg die hij altijd gevolgd heeft is veranderd in een doolhof en iedere keer als hij een keuze maak krijgt hij er tien extra voor terug. Zijn vader zegt dat hij zijn ogen moet sluiten en zich moet laten lijden door dat wat hij weet. Alleen wanneer hij zijn ogen dan weer opent, vindt hij zichzelf terug in diezelfde chaos.

In God We Trust gaat over de 19 jarige Amerikaanse Michael die een reis door Europa maakt om daar het geloof te verkondigen. Als Mormoon is hij opgegroeid in een hechte gemeenschap, waar iedereen elkaar kent en iedereen hetzelfde denkt, vrij van de verleidingen van het vrije Europa.
Tijdens zijn reis worden zijn zekerheden op de proef gesteld. Is alles wel zo zwart wit als hij altijd gedacht heeft? En is de waarheid die hij kwam brengen wel de juiste? Bestaat er ├╝berhaupt zoiets als ‘de waarheid’?

Een voorstelling over hoe je als jongvolwassene je eigen weg zoekt nadat je het ouderlijk huis hebt verlaten, om vervolgens in een wereld terecht te komen waarin alles waarin je geloofde anders blijkt te zijn.

Waar moet je beginnen als niets meer zeker is?

Beeld