False Flag

False Flag is een energieke en beeldende two-man show over geopolitieke gebeurtenissen uit de recente geschiedenis die ons dagelijks leven en denken hebben beïnvloed. Een scherpe en toegankelijke voorstelling over de waarheid en misleiding, over onderliggende politieke agenda’s en gekleurde media die de aandacht wegneemt van dat wat echt belangrijk is. 

 

Willem Voogd en Lourens van den Akker nemen hun publiek op een luchtige en soms ietwat melodramatische wijze mee in de verwarring die ontstaat wanneer men de journalistiek en politiek niet meer kan vertrouwen. Als feiten meningen worden en meningen feiten. Wat is tegenwoordig nog oprecht en wat is nep? Wat speelt zich eigenlijk onder de oppervlakte af?

De Voorstelling

Twee vrienden, samen op reis, nemen plaats in een vliegtuig. Wat de ene niet weet is dat de ander nog nooit heeft gevlogen en doodsbang is. Bang voor vliegen, de techniek achter het vliegen, en zelfs bang voor zijn medemens. Verweven door de scene’s in het vliegtuig vertellen de acteurs hilarisch herkenbare anekdotes uit hun persoonlijke leven en herbeleven ze ze historische gebeurtenissen die onze blik op de wereld drastisch hebben veranderd. Gaandeweg de vlucht worden hun angsten overwonnen door de werkelijke doelen van cruciale wereldgebeurtenissen te achterhalen.

speellijst

Donderdag 2 april Nummer 39 Leeuwarden
Zaterdag 4 april Nummer 39 Leeuwarden
Donderdag 9 april Nummer 39 Leeuwarden
Vrijdag 10 april Nummer 39 Leeuwarden
Donderdag 16 april Nummer 39 Leeuwarden
Vrijdag 17 april Nummer 39 Leeuwarden