Vanwege het Coronavirus kan de voorstelling False Flag helaas niet doorgaan op de geplande data. Zodra de omstandigheden het toelaten zal Akkers en Velden kijken of ze de voorstelling kunnen opvoeren. De volksgezondheid gaat boven alles. Wees er voor elkaar!

False Flag

In False Flags onderzoekt Akkers en Velden hoe angst en onzekerheid kan leiden tot geloof in alternatieve feiten en de gevaren die daaruit kunnen voortvloeien. Willen en Lourens bekijken hoe geopolitieke gebeurtenissen uit de recente geschiedenis, complottheorieën en operaties onder een valse vlag ons dagelijks leven en de publieke opinie beïnvloeden. In de voorstelling proberen ze alternatieve waarheden en zelfbedachte ‘feiten’ te ontkrachten en onderzoeken ze hoe men zich kan weren tegen mogelijk ‘Rabbit Holes’ 

De Voorstelling

Willem en Lourens, twee beste vrienden op reis, nemen plaats in een vliegtuig. Wat de één niet weet is dat de ander doodsbang is voor vliegen, de techniek achter het vliegen en zelfs bang voor zijn medemens aan boord. Aan de hand van herkenbare anekdotes uit hun persoonlijke leven en historische gebeurtenissen proberen Willem en Lourens erachter te komen waar hun angsten vandaan komen, waar ze op gebaseerd zijn en wat mogelijke gevolgen kunnen zijn als deze angsten een groter probleem worden. Er ontvouwt zich een spannende en hilarische zoektocht naar kalmeringsmiddelen, rede en vooral de waarheid. Want wat is er nog waar in een wereld waarin feiten steeds meer op de achtergrond komen te staan?

Trailer

Beeld

 

Credits

 

Concept: Lourens van den Akker en Willem Voogd

Tekst: Lourens van den Akker en Willem Voogd

Eindregie: Michaël Bloos

Spel: Lourens van den Akker en Willem Voogd

Muziek: Laurens van der Meulen

Productie: Lourens van den Akker

Fotografie poster: Laurien Riha

Powered by Tryater