Logo Akkers & Velden

AKKERS EN VELDEN


banner_overons

Theatercollectief Akkers en Velden bestaat uit acteur Lourens van den Akker en regisseur Jeek ten Velden. Vanuit het noorden van het land creëren zij energieke, muzikale, beeldende voorstellingen.

Akkers en Velden kenmerkt zich als een geëngageerd gezelschap dat zich nauw betrokken voelt bij jongeren en jongvolwassen. De voorstellingen van Akkers en Velden vinden hun oorsprong in de Amerikaanse cultuur en maatschappij, zijn niet zelden multidisciplinair en hebben een energieke en beeldende stijl, met een documentair karakter. Met oog voor detail en experimentele vormgeving haken zij in op de hedendaagse beeldcultuur.

Akkers en Velden kiest voor Amerika omdat het een land van uitersten is. Een land dat op elk vlak de extremen van een samenleving laat zien, bijvoorbeeld op het gebied van religie of in de grote ongelijkheid op het gebied van welvaart en welzijn.

Deze uitersten bieden een helder zwart/wit en geven zo de mogelijkheid om een krachtig statement te maken waarmee de makers kunnen reflecteren op hun eigen maatschappij zonder te verzanden in de verlammende nuance van het Nederlandse poldermodel.