Logo Akkers & Velden

Archief

banner_son

Son (2014)

Son laat de zoektocht van een twintiger zien die zich er niet bij neer wil leggen dat hij alles bereikt heeft wat hij kan bereiken. Die niet wil geloven dat er een grens zit aan zijn talent, maar die gelooft dat hij tot alles in staat is. Het is het verhaal van een jongen die is opgegroeid in tijden van ontzuiling en toenemende individualisering. Voor wie “alles lukt, als je maar wil”, voor wie gemiddeld zijn niet meer genoeg is. Voor wie “alle kansen voor het grijpen liggen” en voor wie alleen succes het einddoel is.

De voorstelling laat zien wat het met iemand doet wanneer je constant te horen krijgt dat jij degene bent die het gaat maken, dat jij beter bent dan de rest en dat jij het talent bent waarop de wereld zolang gewacht heeft.

Recensies
Leeuwarder Courant (Cilla Geurtsen)Billy The Kid | Jeugdtheaterschool Meeuw (2013/2014)

Je bent twaalf en je pleegt je eerste moord. Je wordt beroemd. Voor sommigen zelfs een held. Je bent Billy the Kid. Zeven jonge acteurs van de Jeugdtheaterschool duiken in het leven van een van de meest beruchte misdadigers uit de Amerikaanse geschiedenis, die op zijn twaalfde al een moord op zijn geweten had. Hoe komt iemand zover? Kies je ervoor? Is het de schuld van je ouders? Zijn het je foute vrienden? Of is het een schreeuw om aandacht? Een onvervalste Western, met zwetende paarden, mannen met snorren en rokende pistolen.

Billy The Kid is een uitbundige voorstelling over het leven van één van de meest gevreesde, maar ook gelauwerde bandieten van het Wilde Westen. Een concept van Jeek en Lourens, waarbij de tekst werd geschreven door Jeek en de regie werd gedeeld door Jeek en Lourens. Op 23 september 2013, bijna een jaar na de première, speelde 'Billy' voor het laatst.

Recensies
Leeuwarder Courant (14-12-2013)
Friesch Dagblad

Trailer


In God We Trust | Jeugdtheaterschool Meeuw (2012/2013)

Ergens heeft hij de juiste afslag gemist. De rechte weg die hij altijd gevolgd heeft is veranderd in een doolhof en iedere keer als hij een keuze maak krijgt hij er tien extra voor terug.
Zijn vader zegt dat hij zijn ogen moet sluiten en zich moet laten lijden door dat wat hij weet. Alleen wanneer hij zijn ogen dan weer opent, vindt hij zichzelf terug in diezelfde chaos.
IN GOD WE TRUST gaat over een 19 jarige Amerikaanse jongen die een reis door Europa maakt om zijn geloof te verkondigen. Als Mormoon is hij opgegroeid in een hechte gemeenschap, waar iedereen elkaar kent en iedereen hetzelfde denkt, vrij van de verleidingen van het westen.
Tijdens zijn reis worden zijn zekerheden op de proef gesteld. Is alles wel zo zwart wit als hij altijd gedacht heeft? En is de waarheid die hij kwam brengen wel de juiste? Bestaat er überhaupt zoiets als De Waarheid?

Een voorstelling over hoe je als jong volwassene je eigen weg zoekt nadat je het ouderlijk huis hebt verlaten, om vervolgens in een wereld terecht te komen waarin alles waarin je geloofde anders blijkt te zijn.
Waar moet je beginnen als niets meer zeker is?

Recensies
Leeuwarder Courant (19-03-2012)
Friesch Dagblad